Vragen

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact op.

Over Dudokdoors

Is Dudokdoors een Nederlands bedrijf?

Ja, dat is het. Alhoewel de naam misschien anders doet vermoeden is Dudokdoors een 100% Nederlands bedrijf en een echt Nederlands merk. Wij produceren uitsluitend in Nederland. Made in Holland dus.

DudokDoors zijn maatwerk. Is maatwerk niet veel duurder dan standaard deurenmaten?

Juist niet. Geen sparingsmaat is hetzelfde. De standaardafmetingen uit het Bouwbesluit bieden geen garantie dat een standaard deur altijd past. De één heeft een PVC vloer liggen van 3mm en een ander een houten vloer van 18mm. Hierdoor is maatwerk veel interessanter. Het is eenvoudiger en goedkoper om de deur aan te laten passen aan de sparingsmaat, dan andersom. Het inhuren van een aannemer en/of een stukadoor is een stuk duurder.

Hoe kan het dat DudokDoors soms wel de helft goedkoper zijn dan vergelijkbare deuren van andere aanbieders?

DudokDoors heeft een andere filosofie en productieproces. Of een deur nu 80 x 200 cm (bxh) of 100 x 300 cm (bxh) is, De hoeveelheid handelingen en productietijd blijven hetzelfde. Het enige verschil zit in de hoeveelheid materiaal en de kosten hiervoor. Wij produceren niet in serie en alles is maatwerk, geproduceerd in Nederland door vakbekwame Nederlandse lassers. Door efficiënt te werken kunnen wij tegen een scherpe prijs, echt maatwerk, leveren.

Kan ik de deuren ook ergens bekijken?

Ja, mochten de detailfoto’s op deze website niet voldoende zijn om een beeld te vormen, dan zijn DudokDoors vooralsnog te bekijken in één van onze werkplaatsen in Noord-Holland. Hiervoor plannen wij graag een afspraak met je. We werken hard aan uitbreiding zodat ook in andere delen van Nederland onze deuren te bezichtigen zijn.

Leveren jullie ook aan aannemers, architecten en projectontwikkelaars?

Uiteraard. Dudokdoors is ook favoriet onder de professionals.

Bestellen

Hoe bestel ik bij DudokDoors?

Dat kan heel eenvoudig via onze webshop of via het winkelwagentje.

Wij hebben geprobeerd het bestelproces zo makkelijk mogelijk te maken zodat elke stap hierin voor zich spreekt. Mocht je onverhoopt toch ergens niet uit komen, dan zijn wij te bereiken per e-mail of per telefoon.

Mijn gegevens wijzigen, hoe doe ik dat?

Het wijzigen van je naam, adres, telefoonnummer, mailadres of woonplaats kan per mail via Info@dudokdoors.nl.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Omdat het maatwerk betreft, is het in principe niet mogelijk de bestelling te annuleren.

Het is dan wel raadzaam om z.s.m. contact met ons op te nemen zodat wij kunnen kijken of de door jou bestelde deur al in productie is. Mocht dit nog niet het geval zijn dan zou er mogelijk nog geannuleerd kunnen worden.

Levering & Transport

Wat is de levertijd van DudokDoors?

Onze levertijd is 25 werkdagen vanaf het moment van bestelling via onze webshop.
Let wel: Hierbij dien je rekening te houden met de landelijke feestdagen en de bouwvak.

Hoelang duurt het totdat ik de deur in huis heb?

Vanaf het moment van bestellen duurt het 25 werkdagen voordat de deur klaar staat voor transport. Normaalgesproken zal de levering plaatsvinden tussen de 3-5 werkdagen erna.

JP Haarlem Delivery, onze transporteur, verzorgt het transport naar jouw adres. Hiervoor plannen zij samen met jou een aflevermoment.

Bezorgen jullie aan huis?

Uiteraard, wij brengen de DudokDoor(s) bij je thuis.

Hoelang duurt het totdat ik de deur in huis heb?

Vanaf het moment van bestellen duurt het 25 werkdagen voordat de deur klaar staat voor transport. Normaalgesproken zal de levering plaatsvinden tussen de 3-5 werkdagen erna.

JP Haarlem Delivery, onze transporteur, verzorgt het transport naar jouw adres. Hiervoor plannen zij samen met jou een aflevermoment.

Wat zijn de kosten voor transport?

Transportkosten voor Nederland bedragen € 99,-. Per extra item komt daar € 20,- bij.

Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Hoe gaat de levering in zijn werk?

Zodra jouw bestelling gereed is melden wij deze aan bij onze erkende meubeltransporteur JP Haarlem Delivery.
JP Haarlem Delivery neemt vervolgens contact met je op voor het plannen van een gewenste leverdatum.

Normaalgesproken vindt levering plaats tussen de 3 – 5 werkdagen nadat wij jouw bestelling hebben aangemeld bij JP Haarlem Delivery.

Wat als ik niet op de begane grond woon, bezorgt DudokDoors mijn deur dan ook?

Natuurlijk kan dat. JP Haarlem Delivery bezorgt normaal tot de eerste deur van je woning. Uiteraard kan JP Haarlem Delivery op diverse etages en niveaus bezorgen. Let wel, voor bezorging op een ander etages dan de begane grond, zullen extra kosten in rekening worden gebracht. Wil je weten wat die kosten zijn? Neem gerust contact op met JP Haarlem Delivery. Zij helpen je graag verder.Wijziging van leverdatum/tijdstip. Aan wie geef ik dit door? Heb je nog geen contact gehad met JP Haarlem Delivery om een leverdatum in te plannen? Geef je voorkeur dan door wanneer JP Haarlem delivery contact met je opneemt. Heb je reeds contact gehad met JP Haarlem Delivery en wil je de datum/tijdstip wijzigen? Neem contact op met JP Haarlem Delivery en plan een nieuwe afspraak. (Voor het verzetten van een reeds overeengekomen levermoment, gelden de Alg. Voorwaarden van JP Haarlem Delivery. Deze zijn te vinden op de website van JP Haarlem delivery.

Kan ik mijn deuren ook zelf ophalen?

Jazeker, je kunt je deur ook zelf ophalen bij ons. We plannen graag een afspraak met je.

Productinformatie

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een deur zonder kozijn. De deur draait op zijn taatsscharnieren. Dit zijn scharnierpunten (pinnen) aan de boven- en onderkant van de deur. Hierdoor draait de deur om zijn as en kan deze naar beide kanten open in tegenstelling tot een scharnierdeur. Hierbij zitten de scharnieren aan de zijkant waardoor de deur maar naar één kant open kan.

Waarom zou ik kiezen voor een taatsdeur?

Omdat een taatsdeur geen kozijn nodig heeft, ziet het eindresultaat er spectaculair en strak uit. Daarnaast is het vooral handig dat de deur twee kanten op kan draaien. Na het openen van een deur, sluit de deur, door middel van de soft-close functie, weer rustig achter je. Het dichtslaan van de deur door toch is bij dit type deuren verledentijd.

Sparingsmaat. Wat is dat?

Dat komt van “uitsparing”, oftewel de deuropening waar de deur of combinatie in moet komen. Hoe je deze goed kan inmeten, lees je in de handleiding op deze website.

Wat weegt een Dudokdoor?

Gemakshalve rekenen wij met 25kg per vierkante meter. Een deur van 2600×1000 komt dan uit op ca. 65kg (2,6 x 25)

In welke kleuren zijn Dudokdoors Leverbaar?

Dudokdoors worden standaard geleverd in RAL-9005 gitzwart met een fijnstructuur afwerking voor een super matte finish.

 

Zien DudokDoors er aan beide zichtzijden hetzelfde uit?

Ja, Dudokdoors heeft ervoor gekozen om de deur 2-zijdig te beglazen. Het glas wordt dan aan beide kanten opgesloten doormiddel van een glaslatten. Hierdoor ziet de deur aan beide kanten er exact hetzelfde uit.

Hoe zit het met de kwaliteit van de materialen die jullie gebruiken?

Onze deuren worden handgemaakt uit A-kwaliteit staal, 7mm gelaagd veiligheidsglas en gecoat in een duurzame fijnstructuur poedercoating. Dit geeft de deur een super matte finish. Daarnaast gaan wij voor niets minder dan een Argenta-taatssysteem, wat staat voor kwaliteit en een lange levensduur.

Betalen

Wat is de betalingsprocedure in de webshop?

Je kunt in de webshop afrekenen met IDeal.

Er zijn  twee betaalmogelijkheden:

1) Het volledige bedrag in één keer voldoen via een IDeal betaling (korting: € 25,- per bestelling)
2) Het doen van een aanbetaling van 50% (via IDeal) van het totale bedrag en de resterende 50% via pin betaling tijdens levering aan onze transporteur (kosten: € 7,50).

Bij afhalen in ons magazijn dien je het bedrag, vooraf, in zijn geheel via de webshop te betalen. (korting: € 25,- per bestelling).

Vooralsnog accepteren wij geen creditcardbetalingen.

Montage

Installeren jullie ook?

DudokDoors zijn eenvoudig te installeren door een handige doe-het-zelver of een vakman. De handleiding helpt je hierbij. Zie je de klus niet zitten? Dan kun je de klus eenvoudig uitbesteden bij een vakman bij jou in de buurt. Wij installeren zelf niet.

Kennen jullie misschien een aannemer?

DudokDoors is een landelijk opererend bedrijf dus wij hebben niet een specifiek bedrijf of aannemer in ons bestand voor het plaatsen. Een handige timmerman kan dit prima voor je doen.

Houd er rekening mee dat voor het plaatsen twee personen nodig zijn. De kosten voor het plaatsen van een enkele deur ligt normaal tussen de €180 en €250 euro.

 

Kun je een DudokDoor ook op een drempel van natuursteen monteren?

Ons advies is dat je dat beter niet kunt doen. De kans bestaat dat door het gewicht van de deur of bij het monteren van de deur, de dorpel kan splijten. Het is raadzaam om de dorpel te vervangen voor een houten variant of van metaal.

Speling: Hoe groot is de speling langs de zijkanten van de taatsdeur?

Voor de exacte maten en speling verwijzen wij je naar de handleiding 

Hoe geef ik aan dat de deur linksdraaiend of rechtsdraaiend moet zijn?

Dat hoeft niet. Om het jou makkelijker te maken zijn onze deuren aan beide kanten hetzelfde. Hierdoor maakt het dus niet uit of het een linksdraaiende deur is of een rechtsdraaiend. Das wel zo eenvoudig.

Ik heb een nieuwbouwhuis gekocht. Waar moet ik aan denken alvorens ik taatsdeuren van DudokDoors installeer?

Vraag de aannemer rekening te houden met het leidingwerk in de vloer en het plafond. Ook wanneer je kiest voor vloerverwarming. De installateur moet ruimte tussen de leidingen vrijhouden voor het plaatsen van het scharnier. Het bevestigen van de vloerplaat gaat doormiddel van 4 bouten en 4 spreidpluggen die 30 mm de vloer in gaan.

Wij adviseren om minimaal 150 mm vrij te laten van leidingwerk aan de scharnierzijde in de sparing (doorgang).

Ik heb vloerverwarming, wat nu?

Geen paniek, er zijn mogelijkheden om een deur van DudokDoors te plaatsen waar vloerverwarming ligt. Het is dan wel van belang dat je rekening houdt met de volgende zaken.

Het bevestigen van de vloerplaat gaat doormiddel van 4 bouten en 4 spreidpluggen welke 30 mm de vloer in gaan. Het scharnier moet worden geplaatst op 100 mm vanuit de sparing.

De vloerplaat wordt op de leefvloer (laminaat, parket, lamelparket, pvc, gietvloer etc.) gemonteerd. (zie de montagehandleiding). De dikte van deze leefvloer bepaalt hoever de spreidpluggen en bouten de ondervloer in gaan. Bij bijvoorbeeld een lamelparketvloer van 15 mm dik, gaan de spreidpluggen en bouten nog 15 mm de ondervloer in. Deze 15 mm ruimte moet vrij zijn van leidingen. Dit om het risico op het doorboren van de leidingen te voorkomen.

Bij twijfel over de positie van de leidingen en de diepte waarop de leidingen liggen: Neem contact op met de aannemer om dit te achterhalen Zij kunnen je mogelijk meer vertellen over de dikte van de dekvloer en e.v.t. ook over de positie van de leidingen.

Een andere optie kan een warmtebeeld camera zijn.

Door de koude vloer iets nat te maken met een dweil en vervolgens de verwarming aan te zetten. Hierdoor zullen de delen die warm worden sneller drogen dan de ruimtes tussen de leidingen. Dit zegt overigens niets over de diepte waarop de leidingen liggen maar alleen over de onderliggende afstand. (bij hoofdverwarming 100mm h.o.h (hart-op-hart afstand) en bij bijverwarming doorgaans op 150mm h.o.h.). Ja. Anders zou het ook kunnen met een thermische beeldcamera.

Aan welke eisen moet het plafond voldoen?

De meest ideale situatie voor het monteren van het bovenrozet is in het beton dan wel in massief hout. Mocht je thuis een verlaagd plafond hebben dan adviseren wij om direct achter de gipsplaten (zonder tussenruimte) 18mm multiplex te plaatsen. Dit geeft dan voldoende stevigheid voor het monteren van het bovenrozet.

Service en garantie

Er is iets niet goed met de deur, wat moet ik doen?

Ontbreken er onderdelen, beschadiging of is er kwalitatief iets niet in orde? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op en dan gaan wij kijken hoe we het kunnen oplossen.

Dudok Doors in jouw interieur

Kies de deur die jouw ruimte optimaal benut.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0